Onderhoud meubelstof

Onderhoud meubelstof Vlekken

Onderhoud meubelstof verwijder vuil en vlekken zo snel mogelijk en werk daarbij altijd van de buitenkant van de vlek naar het centrum. Verwijder eerst zoveel mogelijk van het gemorste materiaal met een lepel of een schraper. Vloeistof dept u voorzichtig op met een witte doek of met kleurloos keukenpapier.

Vlekkenwijzer

Wijn, frisdrank, thee, koffie en andere waterachtige vlekken

Onderhoud meubelstof Met schone, witte doek vloeistof opdeppen. Vlek uitspoelen met lauw/warm water, niet inweken. Indien nodig volg de aanwijzingen onder ‘vlekken op waterbasis’.

Olieachtige vloeistoffen, bijvoorbeeld slasaus, bakolie, etc.

Met schone, witte doek vloeistof opdeppen. Volg daarna de aanwijzingen onder ‘vlekken op oliebasis’ en vervolgens die onder ‘vlekken op waterbasis’.

Vette substanties, bijvoorbeeld boter, margarine, room, etc.

Met lepel/schraper los vuil verwijderen; nooit wrijven. Volg daarna de aanwijzingen onder ‘vlekken op oliebasis’ en vervolgens die onder ‘vlekken op waterbasis’.

Kaarsvet

Verwijder vet aan oppervlakte met lepel/schraper. Dek de vlek af met een aantal lagen wit keukenpapier en strijk met een warm strijkijzer het vet op. Volg indien nodig de aanwijzingen onder ‘vlekken op oliebasis’.

Vaste substanties, bijvoorbeeld eten, modder, roet, etc.

Met lepel/schraper los vuil verwijderen. Indien vuil opgedroogd is, opzuigen. Indien nodig volg de aanwijzingen onder ‘vlekken op oliebasis’.

Fruitvlekken, inkt, emulsieverf, bloed

Met schone, witte doek vloeistof opdeppen. Volg daarna de aanwijzingen onder ‘vlekken op waterbasis’. Gebruik koud water.

Verf (op oliebasis)

Zoveel mogelijk verf met lepel/schraper verwijderen. Met schone, witte doek opdeppen en met terpentine de rest verwijderen. Volg daarna de aanwijzingen onder ‘vlekken op waterbasis’.

Schoensmeer, motorolie, smeer

Volg de aanwijzingen onder ‘vlekken op oliebasis’.

Braaksel en urine

Los vuil verwijderen met lepel/schraper. Opdeppen met schone, witte doek en volg daarna de aanwijzingen onder ‘vlekken op waterbasis’.

Roest, teer, poetsmiddelen

Neem contact op met een erkend reinigingsbedrijf.

Vlekken op waterbasis

Vlekken op waterbasis moeten verwijderd worden met een shampoo voor meubelbekledingsstoffen. Volg de aanwijzingen op de verpakking en houdt u aan de geadviseerde dosering. Gebruik voor het verwijderen van de vlekken altijd een schone, witte doek. Neem regelmatig een schoon gedeelte van de doek. Reinig altijd met een deppende beweging, nooit wrijven of vegen, daardoor hecht de vlek zich vaster. Werk van de buitenrand van de vlek naar binnen toe.

Dit om te voorkomen dat de vlek zich uitbreidt. De shampoo altijd met lauw/warm water uitspoelen. In geval van nood kunt u bij hardnekkige vlekken ook een 2% waspoederoplossing gebruiken. Het is dan noodzaak het materiaal grondig na te reinigen met lauw/warm water. Gebruik nooit afwasmiddel of soortgelijke vloeibare schoonmaakmiddelen. Deze laten een kleverig residu op de vezels achter dat weliswaar niet zichtbaar is, maar waardoor vuil wordt aangetrokken.

Vlekken op oliebasis

Vlekken op oliebasis kunnen verwijderd worden met een vlekken verwijder aar waarin een chemisch reinigende vloeistof zit. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een schone, witte doek om de vlekken verwijder aar aan te brengen. Dep de vlek van de buitenrand naar binnen toe weg. Nooit wrijven of vegen, hierdoor kan de vlek groter worden. De vlekken verwijder aar altijd met lauw/warm water uitspoelen.

Meer info  James verwijder producten Deze vlekkenwijzer geeft aanwijzingen voor het verwijderen van vlekken. Ronald van Maanen geeft geen garantie op succes en is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele gevolgen van de aanbevelingen. Heeft u vragen of wilt u onze showroom bezoeken.

Zijn de vlekken zo erg dat deze niet meer te verwijderen zijn?

MEUBELS STOFFEREN| | ARTIFORT STOFFEREN| |MEUBELSTOFFERING| |MONTIS | | STOFFEERBEDRIJF | | STOEL REINIGEN| |

Meubelstoffeerder