Herstofferen Meubelstof prachtig maar ook valkuilen

Herstofferen Meubelstof prachtig maar ook valkuilen

Herstofferen Meubelstof prachtig maar ook valkuilen

Herstofferen Meubelstof prachtig maar ook valkuilen

U wilt graag bijv. een bank of stoel laten herstofferen bij het uitzoeken van de meubelbekleding is er een zeer ruime keuze uit vele de  stoffen kwaliteiten . Maar pas op! hier tussen zitten juist ook de val kuilen deze komen ook u misschien wel bekend voor  Jaren geleden hebt u een nieuwe bank gekocht, maar de zonder ervaring zelf uitgezochte stof viel na enige tijd gebruik snel tegen. De stof wordt al snel de kleur vaal te snel versleten pool stof uitval enz. niet leuk meer.

Tegenwoordig zijn er goed beschrijvingen en testen voor.

Gelukkig op alle stof stalen van de design stoffen is duidelijke informatie van een Martindale test vermeldt die direct inzicht in bijv. slijtage, kleur echtheid, sterkte van u eventuele stof keuze. Deze erkende test waarbij gemeten wordt hoe snel bij vlakke weefsels de draden slijten of poolweefsels kaal worden onder een apparaat wat een zekere druk op de stof uitoefent. wordt het aantal toeren dat dit heeft veroorzaakt vastgelegd. De waarden lopen uiteen van 6.000 voor decoratieve stoffen tot minimaal 20.000 voor projectstoffen. Op het KIM (kwaliteit informatie meubelstoffen) label achter op de stalenboeken vindt u tegenwoordig de juiste informatie . 

Maar wat is de inhoud van KIM-kwaliteitslabel meubelstoffen eigenlijk.

Wij Ronald van Maanen & Marco van Wessel maken dagelijks gebruik van de (KIM) de officiële productinformatie voor meubelstoffen. Staan op de achterzijde staalboeken van vrijwel betere stofmerken. U kunt hierdoor in één oogopslag zien hoe sterk een bepaalde meubelstof is.

Enkele betere meubelstofmerken, maar er zijn er meerdere!

Meubelstoffen sterkte (Martindale) zijn onderverdeeld in 5 gebruiksklassen:

  • Decoratief                          Martindale tot 6000
  • licht gebruik                      …………….  6000 tot 40000
  • Normaal woon- gebruik  ……………. 15000 tot 40000
  • intensief woon-gebruik  ……………  40000 tot 75000
  • Intensief woon- werk      ……………  40000 tot 75000

Tijdelijke extra korting van 15% op alle stof en leer prijzen.

Meubelbekleding is er grofweg in diversen soorten.

Met een verschillend uiterlijk, verschillende eigenschappen en eigen voor- en nadelen. De verschillen komen met name door het soort vezel of vezels waaruit de stof bestaat en de weving van de stof.

De stofkeus wordt in grote mate door het uiterlijk bepaald. Dit is uiteraard zeer afhankelijk van uw persoonlijke smaak en de omgeving waarin het zitmeubel wordt geplaatst. Ook belangrijk is de vormgeving van het te stofferen meubel, bank of stoel. dat met de bekleding een passend geheel moet vormen. 

OOK GOEDE STOF-LEER KEUZE VOORAF U HERSTOFFERING TE KUNNEN MAKEN.

Er is een keuze uit de 665 stoffen en leer soorten. Hier uit kunt u kiezen uit talloze verschillende stoffen en verschillen kleuren. Daarmee laten we zien hoe veelzijdig we zijn en wat we allemaal met uw meubels kunnen doen. Tel 026-3119308

Een keuze op onze toonkamer Kerkstraat 32A 

Didam uit stof of leer zal ook voor u niet moeilijk zijn gezien onze ruime sortering van alle bekende merken contactpagina.

Nog even dit halen en bezorgen in geheel Nederland.